5 fakte të çuditshme rreth vendeve të ndryshme në Botë

5 fakte të çuditshme rreth vendeve të ndryshme në Botë

Me 196 vende në të gjithë botën, secili nga vendet ka kulturën dhe traditat e veta, por disa prej tyre janë shumë të çuditshme.

Ja disa gëra të çuditshme rreth vendeve në botë.

  1. Në Japoni mund të blini një burrë të bukur. Kjo traditë në Japoni quhet “Ikemeso Danshi” qe fjalë për fjalë do të thotë burrë i bukur që të fshin lotët. Këta lloj burrash paguhen 65$ vetëm për të parë një film romantik me ju dhe më pas tju fshin lotët.
  2. Në Kinë nuk lejohet asnjë lloj filmi ose programi televiziv që flet për udhëtimet në kohë. Sepse sipas tyre këto lloj programesh dhe filmash ndikojnë negativisht tek mendimet dhe ndjenjat e njerëzve.
  3. Etiopia ka një kalendar i cili është 7 vjet pas kalendarit që ka e gjithë bota. Dhe viti i ri i tyre është në datën 12 shtator.
  4. Në danimarkë njerëzit i zgjedhin emrat e fëmijëve të tyre nga një listë prej 7000 emrash që janë të aprovuara nga qeveria.
  5. Në Malajzi njerëzit nuk lejohen të veshin rroba me ngjyrë të verdhë. Ata nuk e lejuan më përdorimin e kësaj ngjyre qëkur kryeministri i tyre Najib Razak u akuzua për korrupsion dhe mashtrim nga një grup protestuesish të cilët mbanin këtë ngjyrë.

 

 

Lini një koment

Adresa juaj e email nuk do te publikohet.

Read previous post:
SIMPTOMAT E PARA TË DIABETIT

Close