SIMPTOMAT E PARA TË DIABETIT

SIMPTOMAT E PARA TË DIABETIT

Si mund ta kuptojmë që kemi diabet?

Simptomat e para të diabetit, pjesa më e madhe jona mund të mos i vëri re. Disa njerëz nuk i vënë re fare deri në momentin që ai u ka shkaktuar dëme serioze.

Ja disa prej simptomave më të zakonshme të diabetit:

Uri dhe lodhje. Për shkak të mungesës së insulinës ju do të ndiheni gjithmonë të uritur dhe shumë të lodhur.

Urinim i shpeshtë. Për shkak të sheqerit të lartë në trup trupi nuk është në gjendje të thithi të gjithë glukozën që vjen nga veshkat, duke ju bërë të shkoni shumë shpësh të urinoni.

Gojë të thatë. Për shkak të urinimit të shpeshtë trupi fillon të dehidratohet duke bërë që të keni një gojë të thatë.

Shikim të veshur. Për shkak të nivelit të lartë të glukozëz sytë humbin aftësinë e tyrë të përqëndrimit duke ju bërë të keni një shikim të dobët.

Nëqoftëse ndonjë nga ju ka ndonjë nga këto simptoma bën mirë të bëj një kontroll tek mjeku.

Lini një koment

Adresa juaj e email nuk do te publikohet.

Read previous post:
Emergjence/ Tirane -Durres me zinxhira

Close