Nga Kastriot Dervishi/Një ngjarje e vitit 1986 në ushtri dhe mënyra e dhënies së informacionit për publikun

Nga Kastriot Dervishi/Një ngjarje e vitit 1986 në ushtri dhe mënyra e dhënies së informacionit për publikun

Ushtria jonë popullore gjatë viteve të diktaturës kishte edhe probleme të llojit që shihen bashkëlidhur në dokumentin përkatës.

Informacione të këtij lloji gjenden jo pak në arkivat e Shqipërisë. Për këto raste, sipas ligjit, përmendja e emrit të personit është e dhënë personale dhe si e tillë censurohet për publikun.

E gjej si shembull këtë rast për të vënë në dukje se censurime të dokumenteve që përmbajnë emrat e sekretarëve të parë të Partisë së Punës, apo punëtorë operativë të Sigurimit, që po vërehen së fundmi në zyra që nuk janë arkiva, kurrkund nuk janë veprime të ligjshme. Këto lloj informacionesh nuk janë të dhëna personale./CityNews

Lini një koment

Adresa juaj e email nuk do te publikohet.

Read previous post:
Nga Gjergj Thanasi/Zv-ministri martohet me burrë dhe prapambetja relative e kabinetit Rama

Close