5 gabime të tmerrshme që bëni gjatë rritjes së fëmijëve tuaj

5 gabime të tmerrshme që bëni gjatë rritjes së fëmijëve tuaj

1-Ti shani ato në publik

Sigurisht, ju duhet të merrni vëmendjen e tyre nëse ata vrapojnë rrugë ose shtyjnë një fëmijë tjetër. Por mos u thoni atyre para të tjerëve me çdo kusht. Duke bërë këtë, ai ose ajo mund të përqendrohet më shumë në atë se kush po dëgjon bisedën sesa në atë që po përpiqeni t’i tregoni. Shiko për një vend privat ku mund të flasësh për atë që ndodhi, ose le ta dinë që do të duhet të flasësh për këtë kur të kthehesh në shtëpi.

2. Jepni udhëzime të paqarta

A i keni thënë fëmijës tuaj të mos bëjë diçka një mijë herë dhe duket sikur ata thjesht nuk e kuptojnë? Ata nuk mund të kuptojnë qartë se çfarë po thoni. Drejtori i Qendrës për Fëmijët, Familjen dhe Komunitetin në Universitetin Qendror të Miçiganit rekomandon dhënien e udhëzimeve specifike. Tregojni fëmijës tuaj se çfarë duhet të bëjnë  në vend të asaj që NUK duhet të bëni. Në këtë mënyrë, ju do të shmangni konfuzionin.

3-Shpërblimi i sjelljes së mirë

Si prind, nganjëherë, ju merrni rrugën e lehtë dhe premtoni një shpërblim për fëmijët tuaj në këmbim të tyre për të ndaluar të paturit e një zemërimi. Ndërsa mund të funksionojë në atë kohë, gjithçka që po bëni është shpërblimi i sjelljes së keqe. Mos u habitni nëse ata hedhin një zemërim tjetër herën tjetër që duan diçka. Ata duhet të kuptojnë se sjellja e mirë nuk duhet të shpërblehet.

4. Duke mos pasur parasysh kur janë të uritur ose të lodhur

Ju nuk mund të prisni që fëmija juaj të jetë në sjelljen e tyre më të mirë kur ata janë të uritur. Uria e bën të vështirë përqëndrimin dhe mund të sjellë sjellje të keqe. Provoni atë që Dr. Reischer e quan një “shënues pozicioni”. Menjëherë pranoni se çfarë kanë bërë keq  dhe premtoj se do të flasin për këtë më vonë .Ky lloj i disiplinës gjithashtu funksionon kur ata janë të përgjumur … ose kur jeni. Në fund të fundit, nëse jeni të lodhur ose të përgjumur, ndoshta do të keni një gjendje të keqe.

5.Te cmendeni

Është e vështirë të qëndroni të qetë kur fëmija juaj hedh vathët tuaj të preferuar në tualet. Por britmat nuk do të zgjidhin asgjë. “Fëmijët nuk mund të mësojnë një mësim kur ju bërtisni./CityNews

Lini një koment

Adresa juaj e email nuk do te publikohet.

Read previous post:
Forma juaj e gishtit mund të tregojë shumë për personalitetin tuaj

Close