Doni të jeni të pasur?/ Ja çfarë duhet të studioni

Doni të jeni të pasur?/ Ja çfarë duhet të studioni

Nëse doni të keni një të ardhme të mirë dhe me të ardhura të larta, një studim tregon se cilat janë ato profesione që do ju bëjnë të pasur.

Kështu që përpara se të mendoni të vazhdoni universitetin shikoni se cilat janë ato degë që do ju bëjnë të pasur.

1.Stomatologji

Shkalla mesatare e pagave: $ 232,360 – $ 252,390

Rritja e parashikuar: pritet rritje prej 18% në periudhën 2014-2024

Buzëqeshje të bukura? Kush nuk do ta donte këtë? Ortodontët i rregullojnë dhëmbët në mishrat e tyre duke i bërë ata tërheqës më shumë se kurrë? Ata specializohen në grykë dhe dhëmbë kushte si për arsye estetike dhe mjekësore.

2.Gjinekologji

Shkalla mesatare e pagave: $ 268,402 – $ 315,295
Projektimi i punësimit 2014-2024: 18%

Gratë e specializuara të kujdesit dhe studimet e femrave. Rritja e punësimit të lartë parashikohet për shkak të kërkesës kombëtare për shëndetin e grave që kërkon fuqi punëtore më të madhe. Kërkesa vjen nga faktorët e shumtë që aktualisht janë në zhvillim dhe kërkesat e ardhshme për nevojat mjekësore të grave, sidomos në moshën riprodhuese 13-50 vjeç.

3.Kirurgji Orale

Shkalla vjetore e pagës vjetore: $ 299,171- $ 368,968

Shkalla e parashikuar e punësimit: 2370 vende pune deri në vitin 2018 Një studim i kohëve të fundit nga Shoqata Amerikane e Kancerit tregon se kanceri oral duhet të rritet me 4% dhe të mbetet e njëjtë me gratë. Kjo ka çuar në rritjen e shkallës së projeksionit të punës. Përveç kësaj, këto profesionistë mjekësorë bëjnë një jetë të shkëlqyeshme. Kirurgët oralë janë kirurgët më të paguar dhe pagesa e tyre mund të shkojë deri në 568.968 dollarë. Ortodontët, për fat të keq, kanë biznesin më të vogël në krahasim me kirurgët oralë.

4. Kirurgët

Paga vjetore mesatare: $ 369,186 – $ 438,173 Shkalla e parashikuar e rritjes së vendeve të punës: 3% nga 2014-2024

Kjo, megjithatë, varion midis $ 312,209 – $ 438,186. Këto ndryshime kanë të bëjnë me përfshirjen e bonuseve dhe përfitimeve. Departamentet e ndryshme të BNj në kompani dhe industri të ndryshme japin kuotimin e pagave të ndryshme për këtë punë. Kirurgët e përgjithshëm janë mjekë që kryejnë operacione pa specialitet. Kirurgët zakonisht fillojnë karrierën e tyre si kirurgë të përgjithshëm, por më tej specializohen më tej në mënyrë që të kufizohen.

5. Anesteziologët
Paga vjetore vjetore: 364,582 dollarë

Shkalla e projeksionit të punësimit: 14%

Në krye të listës është anesteziologu. Ky profesion përfshin admirimin e anestetikave para, gjatë ose pas procesit kirurgjik. Paga për çdo orë arrin në afërsisht të paktën $ 129.62 me një fuqi punëtore prej 30.190.

Kërkesa për kujdesin e pacientit dhe menaxhimin e sëmundjeve është një çështje që është këtu për të qëndruar me njerëzit. Nxënësit me një ambicie për të punuar brenda mjekësisë kanë një shumëllojshmëri për të zgjedhur, pasi ata ndihmojnë për të mbajtur një popullatë të shëndetshme që ata do të, nga ana tjetër, të fitojnë të mëdha./CityNews

Lini një koment

Adresa juaj e email nuk do te publikohet.

Read previous post:
VIDEO: Casemiro i pamëshirshëm / I tregon vendin edhe Ronaldos

Close